Loading...

Ako na ploché brucho

Home / novinky / Ako na ploché brucho

Už sa vám niekedy stalo, že vám gratulovali k tehotenstvu, veľavýznamne pri tom žmurkali na vaše “bruško” a vy ste ich museli vyviesť z omylu a povedať, že je len nafúknuté? Potom je tento článok pre vás. Okamih pravdy sa totiž blíži. To, čo posledných pár mesiacov úspešne kašírovalo oversize oblečenie, už nebude pod čo skryť.

Nafúknuté brucho často nesúvisí s nadváhou. Trápi aj štíhlych mužov a ženy. Môže súvisieť s nesprávnymi stravovacími návykmi, neodhalenou intoleranciou na niektoré potraviny, so stresom a v niektorých prípadoch môže dokonca poukazovať na vážnejšie ochorenie. Diagnózy cez googel neurčujeme, zato vám však môžeme dať zopár overených rád, s ktorými si ploché bruško ľahšie udržíte.

Uhorky, špargľa a fenykel

Antioxidant quercetín a až 96 %-ný podiel vody. Z toho sú zložené uhorky a  aj preto bruško po nich zostáva pekne ploché. Špargľa zase obsahuje veľa rozpustnej a nerozpustnej vlákniny, vďaka čomu dokáže na dlho vykúzliť pocit sýtosti. Navyše je močopudná, prirodzene napomáha odvodneniu tela a pôsobí afrodiziakálne. To síce s plochým bruchom nemá nič spoločné, ale pre niekoho to je možno úplne nový druh informácie. A do tretice – fenykel, ktorý už po stáročia nasádzame do boja proti detským prdíkom, úplne rovnako pomôže aj dospelej osobe. Pôsobí tiež proti žalúdočným kŕčom, podporuje dobré trávenie a ešte sa po ňom aj chudne.

Banán, papaya a avokádo

Banán je vynikajúci zdroj draslíka a dobrých sacharidov. Telo ho trávi dlhšie a predlžuje pocit sýtosti. Okrem toho má schopnosť vyrovnávať hladinu sodíka v organizme, čo pôsobí proti zadržiavaniu vody. Exotická papája zasa obsahuje množstvo dôležitých vitamínov A, C a E, kyseliny listovej a enzým papaín, ktorý pomáha organizmu so spracovaním ťažko stráviteľných jedál. Kontroverzné avokádo buď milujete alebo ho neriešite. Má však schopnosť udržať brucho ploché a štíhle. Obsahuje veľa vlákniny a zdravých tukov, ktoré prospievajú aj črevnej mikroflóre a aj pocitu nasýtenosti.

Zázvor a čili

Zimné čajíčkovanie máme už asi za sebou, zázvor však môže v teplých mesiacoch svoj comeback sláviť pokojne aj v limonáde. Pôsobí blahodárne na rozkolísaný žalúdok a zlé trávenie a má vraj aj schopnosť potlačiť nápor chutí “na všetko”. Túto schopnosť má aj čili. Okrem toho dokáže nakopnúť látkovú výmenu, o čom určite nikto nepochybuje, lebo nakopnúť toho dokáže bezprostredne po požítí oveľa viac.

Pozor na surovú zeleninu

Proti požívaniu zeleniny v surovom stave nie je žiadny dišputát. Práve v surovom stave si uchováva najväčšie množstvo vitamínov a živín rôzneho druhu. Nutriční špecialisti však vyzývajú k opatrnosti a neodporúčajú spásať veľké množstvo surovej zeleniny vo večerných hodinách a už vôbec nie pred spaním. Večer totiž v tenkom čreve klesá počet baktérií, ktoré dokážu surovú zeleninu rozkladať a tá potom putuje nestrávená do hrubého čreva. To sa potom nečudujte, keď sa budete ráno vznášať nad posteľou ako balón… Surovú zeleninu, samozrejme, môžete jesť aj večer, ale umiernene a v malých množstvách. Ak však máte citlivý žalúdok alebo problémy s plynnatosťou, radšej si ju predtým jemne poduste.

Pomoc z lekárne

Problém s nadúvaním je takmer civilizačné ochorenie. A často vedie k pocitom zúfalstva, najmä vtedy, keď sa vám zdá, že vás nadúva úplne všetko. Až sa vám to opäť stane, nechajte sa vzdušným prúdom zaviať k nám do lekárne. V našom sortimente máme množstvo výživových doplnkov, tinktúr a enzýmov, ktoré vám pomôžu naštartovať trávenie. A nezabudnite. Najlepšie je, keď do svojho boja za ploché bruško zapojíte aj cvičenie.

Zdielať: